Select Page

Cserepeslemez

}

Olvasási idő: 2 perc

Most akkor cserép vagy lemez? Egyszerre a kettő? Nem, nem.. Szimplán csak lemez, ami úgy néz ki, mint ha hagyományos cserép lenne tetőnkön. Tudjátok, erről beszélek:

Miért?

A cserepeslemezeink más termékeinkkel hasonló módon tűzihorganyzott lemezek görgősoros hidegalakítása után hidraulikus préselésen esnek keresztül, mire elnyerik végleges küllemüket. Tehát lemezekből préselik az elemeket. Igaz már sokszor leírtam a lemeztetők előnyeit, de most külön sajátosságok és plusz előnyök jöhetnek szóba.
Jellemzően családi házak esetében használatosak. A cserepeslemezek sajátossága, hogy a hagyományos tetőcserép látszatát keltik, azonban a cseréppel szemben nem repedezik, nem törik, emellett sokkal gyorsabban és egyszerűbben szerelhető. Mindemellett a lemezhéjazatunk is bőven kiszolgál minket 50 évig.

De kopog, nem?

Nem! Ez egy hatalmas tévhit, hiszen a zajhatás nem a tetőfedő anyag alapanyagának a kérdése, hanem legfőképpen mindig a szigetelésé, hogy a belső tér mennyire van hő- és hangszigetelve a külső tértől: a nyílászárók, a falak, a födémek. Ha jól le van szigetelve és megfelelően kialakítottak a rétegrendek, bent nem hallható egy zuhogó eső.

A fémek nagyon gyorsan melegednek, szigetel rendesen?

Maga az acéllemez rendkívül jó hővezető, ami azt eredményezi, hogy gyorsan felveszi és le is adja a hőt, tehát nem kell aggódnunk, hogy egy napsütéses nap után éjszaka pluszba fűteni fog nekünk. De alapvetően a tetőburkolat rétegrendje és legfőképp a szigetelés, szigetelőanyag, ami meghatározza a hővezetést. A lemezfedés alatt kialakított légrés biztosítja az acél tetőhéjazat alatt esetlegesen kicsapódó kondenzáció elvezetését, valamint a melegedés megakadályozását. A hőtechnikai tervezés, a megfelelő rétegrendi kialakítás és a jó minőségű anyagok biztosítják a szükséges hőszigetelést. Így elmondhatjuk, hogy a padlásterünk, tetőterünk hőmérsékletére nincs negatív hatással.

Utolsó, de talán legfontosabb előnye, hogy a súlya kb. 4,5kg/m2 (0,5mm anyagvastagság esetén) szemben a cserép átlagban 40kg/m2-es súlyával, így gyengébb alapszerkezetre is biztonságosan lehet rögzíteni. A régi palatetők gyenge szarufázatára is könnyen felszerelhető, akár a szarufázat cseréje vagy megerősítése nélkül is.

Ha kedvet kaptál egy modernebb, minőségibb, egyedibb tetőhéjazathoz, akkor keress minket bátran az elérhetőségeink valamelyikén. Kiválasztjuk a legszebb mintát, a legelőnyösebb színt, hogy majd egy életen át csodálhasd az épületed minden egyes részletét.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Régiből újat - Élfalc - […] […]

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Azonnal értesülhetsz a technológiai újításokról és a legfontosabb tudnivalókról.

Sikeresen feliratkoztál!