Select Page

Lemez, vágod?

}

Olvasási idő: 4 perc

Ha lemeztetőt tervezel, vagy homlokzatot, kisházat, biztos vagyok benne, hogy lesz olyan lemez, melyet méretre kell szabnod, egy két vágást minimum kell csinálnod. Mi ilyenkor a legmegfelelőbb szerszám? Minden bizonnyal nem tartasz otthon egy Schlebach vágógépet, így marad a flex, a… ja, nem a flex az nem… Máris elmondom miért:

Flex – a roncsoló

Sokaknak van otthon, sokak vágnak vele mindenfélét, azt is, amit nem kellene. Ilyen a lemez is. A korrózió sosem szép látvány, sőt… nem csak esztétikailag kellemetlen. A flex használatával pedig éppen ezt éred el, így lemezvágásra egyáltalán nem ajánljuk, tönkreteszi a horganyzott felületet, megmelekszik, megég a lemez felülete. A korrózió mellett plusz esztétikai hátránya, hogy az új élünk nem lesz makulátlan, valószínűleg nem is lesz teljesen egyenes.

Lemezvágó olló
– szabjuk méretre

Sokkal szebben, kímélőbben lehet ezzel az eszközzel dolgozni. Egyetlen hátránya, hogy nem gép hajtja, manuálisan kell figyelnünk minden egyes vágásnál. Ez ne vegye el a kedved, hisz a flexnél az egyenes vonalra és az ujjunkra is figyelni kell, így ezzel jelentősen könnyebb és biztonságosabb a lemezünket méretre szabni.

Korábban már bemutatott Stubai márka ollói nagyon precíz, egyenletes vágást biztosítanak. Webáruházunkban megtalálod A Stubai „Uni” ollót is, melynek edzett vágóéle és fogóéle egybekovácsolt. Nagyon pöpec kis szerszám ez, időtálló, strapabíró és természetesen precíz vágást eredményez, mind egyenes, mind íves vágások esetében. Természetesen rengeteg típusú ollót megtalálsz, a pelikántól az egyenes ollón át, a körvágó ollóig.

Elektromos lemezvágó olló
– mesterek ötvözete

Mondhatni, hogy ez az eszköz „ollózta” magába a fentebb említett két eszköz minden előnyét, a hátrányaikat hátrahagyva. Elérhető áron hozzá lehet jutni és ez a legmegfelelőbb eszköz, ha az ember otthon szeretné elvégezni a vágásokat. Egy kis segítség a használatához:

Ügyelj mindig arra, hogy csak bekapcsolt állapotban érintsd hozzá az elemhez. Ezután egyenletesen, de nem túl erőssen nyomva haladj végig. A túl erős nyomás hatására csökken a vágóél élettartama. Íves vágáskor ügyelj rá, hogy oldalirányba nem ékelődjön be a szerszám, ezzel is csökkenthetsz az élettartamán. De hidd el, ha ezeket betartod, az egyszerűen kezelhető szerszámoddal, precíz, kiemelkedő munkát végezhetsz. Ha ilyen eszközre lenne szükséged, keress minket bátran.

Nem otthoni meló – Schlebach

Természetesen mi, bent a gyárban nem ollókkal vágjuk méretre nektek az elemeket. Számos módja van, hogyan lehet „ipari” kivitelezésben elvágni a lemezeket. Külön megemlíteném a Schlebach márka vágógépeit is. A KONI 2000 robusztus és könnyen karbantartható.

Ezzel a szerszámmal könnyen tökéletes, gyors vágásokat lehet készíteni. A programozható felülete lehetővé teszi, hogy a vágófej a beállított szögnek megfelelően vágjon, nem kell folyamatosan felügyelni, nem kell manuálisan belepiszkálni. Az SLMST 1500 már 1500 mm széles lemezeket is tud vágni. A vágóélek két vágófejjel rendelkeznek, úgynevezett reverzibilis kések. Ezek kopásuk esetén élesíthetők, ami valljuk be, jelentős előny. Kukkantsd meg, milyen más Schlebach termékeket ajánlunk.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Régiből újat - Élfalc - […] […]

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Azonnal értesülhetsz a technológiai újításokról és a legfontosabb tudnivalókról.

Sikeresen feliratkoztál!